Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Massage

Het aanraken en aangeraakt worden is één van de basisbehoeften van de mens. Al eeuwen terug begon de mens elkaar aan te raken met als doel ontspanning of genezing te brengen. En ook al eeuwenlang is het bekend dat we van regelmatige aanraking gezonder en gelukkiger worden.

In het drukke leven van tegenwoordig wordt massage steeds belangrijker. Het is heerlijk om gemasseerd te worden, het geeft ons de kans om op adem te komen en spanning op een effectieve manier te verminderen. Het brengt ons lichamelijk én geestelijk in balans en heeft een positief effect op onze gezondheid. En regelmatige massages kunnen zelfs gezondheidsproblemen voorkomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Eigenlijk is het een kadootje aan onszelf.

De aanraking door massage activeert onder meer de aanmaak van oxytocine, beter bekend als het "knuffelhormoon". Dit hormoon geeft onder andere een prettig gevoel, ontspant de spieren en zorgt er zelfs voor dat er minder stresshormonen aangemaakt worden.

Enkele andere effecten van massage zijn:

bevordering van de doorbloeding;

stimulering van het zenuwstelsel;

verbetering van de stofwisseling;

vermindering van de aanmaak van adrenaline;

positieve invloed op het lymfesysteem;

het laten ontspannen van lichaam en geest;

het soepel maken van (vastzittende) spieren;

herstelbevordering na ziekte;

het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Ook kan een massage verlichting brengen bij:

reumatische klachten;

longklachten;

oedeemvorming (teveel aan vocht);

spierpijn;

spanning en stress.