Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Mijn persoonlijke ervaring met healing

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik me bezig gehouden met wat mijn omgeving zou vinden van wat ik deed of juist niet deed. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het plezier, gemak, geluk, comfort, tevredenheid en de probleemoplossing van anderen. Veel van wat ik deed was gericht op het tevreden stellen en pleasen van anderen, zonder te weten of die anderen wilden dat ik dat deed. Het was mijn aanname dat zij dat wilden of dat zij dat van mij zouden verwachten en daar handelde ik naar. 

Deze vermeende verantwoordelijkheid en aannames maakten dat ik iets deed wat ik eigenlijk helemaal niet wilde, waardoor ik deed wat niet goed voor mij was. Of ik deed iets wat een ander helemaal niet wilde. Het was dus in mijn ogen eigenlijk nooit goed, wat ik deed. Hield ik rekening met een ander, dan ging ik mezelf voorbij. Hield ik rekening met mezelf, dan was ik bang dat door mij een ander boos of teleurgesteld werd. Het maakte me moedeloos en ik werd er ongelukkig van. Toch ging ik ermee door, omdat ik bleef reageren vanuit gewoonte, alsof ik op de automatische piloot stond en geen andere reactie kon geven. 

Tegelijkertijd was ik moe, futloos en somber. Ik was net begonnen met mijn hondenuitlaatservice en was niet meer in loondienst. Mijn werkdag begon in die tijd meestal pas rond 12.00. Zonder stok achter de deur bleef ik lang in mijn bed liggen. Eenmaal buiten in de natuur met de honden kreeg ik weer energie en nam ik me van alles voor om te gaan doen. Ik voelde me heel daadkrachtig. En als ik de honden weer bij hun baasjes had afgeleverd had ik nog ruimschoots de tijd om één en ander in huis te doen of gewoon iets leuks voor mezelf. Maar eenmaal thuis kwam er niets meer uit mijn handen, mijn daadkracht was in het bos achter gebleven, ik hing als oud vuil op de bank en het koste me zelfs moeite om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten voor mijn gezin. De manier waarop ik in het leven stond, mijn vermeende verantwoordelijkheid en aannames hadden mijn energiehuishouding volkomen uit balans gebracht, de knopen in mijn energiesysteem hadden mij letterlijk op slot gezet. 

Hiervan was ik mij echter absoluut niet bewust. Ik werd mij er pas van bewust toen ik in aanraking kwam met healing en het effect voelde van de energie.
Ik begon af en toe onrust in mij te voelen, zowel fysiek als mentaal. Deze onrust was soms een warmte-sensatie in mijn lichaam, soms een gevoel alsof er mieren onder mijn huid kropen. Soms was het een gevoel van ergernis of een irritatie die ik niet kon plaatsen

Langzaam begon ik een patroon te zien in het ontstaan van deze onrust. Ik begon me te realiseren dat deze onrust te maken had met iets wat ik deed, met mijn gedrag. Toen begon ik eindelijk te snappen dat mijn lichaam liet voelen dat ik dan iets deed wat ik eigenlijk niet wilde, of wat niet goed voor me was. Die bewustwording zorgde ervoor dat er langzaam dingen veranderden. Ik begon de signalen van mijn lichaam te herkennen. Daarna voelde ik ze ook steeds wat eerder, waardoor ik soms al in mijn lichaam voelde wat ik vond van een situatie voordat ik over na gedacht had. Of ik voelde al wat mijn antwoord was, terwijl een vraag nog niet eens helemaal uitgesproken was.

Zo ontstond er ruimte tussen een situatie en mijn reactie daarop. Mijn eerste automatische reactie kon ik daardoor tegenhouden, zodat ik de tijd kreeg om even na te denken over wat en hoe ik iets wilde zeggen. Als ik dan reageerde, was dat weloverwogen, niet vanuit gewoonte en steeds vaker zonder spijt achteraf. 

Daarnaast voel ik mij over het algemeen vitaal, heb ik veel meer levenslust en blijft mijn energielevel gedurende de hele dag zo'n beetje gelijk. Ik vind in elke tegenslag wel weer iets positiefs en kan iets negatiefs daardoor een positieve wending geven. 

Alles bij elkaar maakte dat ik dingen ging doen voor een ander omdat ik dat wilde, niet omdat ik mij ertoe verplicht voelde. Dat bezorgde zowel mezelf als de ander een veel beter gevoel.

Langzamerhand leerde ik dat ik de problemen of ervaringen van een ander niet hoefde op te lossen of te verklaren, maar dat ik ze bij die ander mocht laten. Dat alleen een luisterend oor soms al genoeg was. Wat bracht dát een rust!!

Toen ging ik groeien. Geestelijk, emotioneel en spiritueel. Ik leerde steeds beter naar mijn lichaam luisteren en de verbanden te leggen tussen wat er speelde en wat ik voelde.

Door de invloed van energie voel ik me niet meer constant verantwoordelijk voor een ander en heb ik minder de drang om ervoor te zorgen dat iedereen in mijn omgeving tevreden, gelukkig en geholpen wordt. De ruimte om na te denken over iets doen of laten, maakt dat ik besef dat ik degene ben die de regie heeft over wat ik doe en laat en niet mijn automatisme, ontstaan vanuit oude patronen. Dat voelde als een hele grote bevrijding

Deze groei en ervaring en het daarmee gepaard gaande zelfvertrouwen heeft ervoor gezorgd dat In and out healing en massage is ontstaan.
Ik hoop dat ik je mag helpen dezelfde groei en ontwikkeling te realiseren en je zelfvertrouwen te verhogen, zodat ook jij de vrijheid gaat voelen om je minder op anderen en meer op jezelf te focussen en vaker voor jezelf durft te kiezen.

Direct contact opnemen? Klik hier!