Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Je energiesysteem in de knoop

Healing is een oosterse alternatieve geneeswijze. Waar de oosterse geneeswijze zich richt op de oorsprong van een ziekte of aandoening, richt de westerse geneeskunde zich veelal op de symptomen. Healing kan daarom heel goed hand in hand gaan met onze reguliere westerse geneeskunde. Het is gebleken dat het genezingsproces door middel van healing kan worden versneld.

Mijn ervaring is dat veel lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan door knopen in je energiesysteem, waar de chakra’s (energiecentra’s) en nadi’s (energiebanen) onderdeel van zijn. Deze knopen zijn ophopingen en verklevingen van energie. Ze zijn vergelijkbaar met een spierknoop, wat een plaatselijke verkramping is in een spier. Zo'n verkramping is pijnlijk, geeft vaak een verdikking en veroorzaakt een slechte doorbloeding van de spier, omdat afvalstoffen zich daar ophopen en samenkleven.

Met energieknopen is het net zo. Ook deze ontstaan door afvalstoffen, maar dan energetische afvalstoffen. Het zijn de achtergebleven indrukken en emoties van allerlei situaties en jouw reactie daarop uit het verleden.

Denk bijvoorbeeld aan negatieve en beperkende gedachten omdat je vroeger verteld is dat je "toch niets bereiken zult". Misschien bent je een paar keer gekwetst in een bepaalde situaties en vermijd je die nu uit angst dat het weer gebeurt. Of je maakt jezelf ongezien, omdat je geleerd hebt dat het dan veiliger was.  

Maar óók jouw angsten en verwachtingen voor de toekomst zitten erin.
Zoals een relatie waarin je niet jezelf durft te zijn omdat je bang bent afgewezen te worden.
Iets wat je heel graag wilt maar niet doet, want je denkt dat het toch niet lukt. Of dat je vaak "ja" zegt terwijl je liever "nee" zegt, maar bang bent iemand teleur te stellen.

Allerlei opgedane ervaringen uit het verleden en het hedendaagse leven, het gevoel verantwoordelijk te zijn voor anderen, (jeugd)trauma's, jezelf voortdurend voorbij gaan of op de achtergrond zetten en je altijd op anderen focussen en niet op jezelf, laten hun sporen achter in jouw energiesysteem en zorgen voor knopen.

Aan deze knopen blijft steeds meer van je levensenergie plakken, ze zorgen ervoor dat energie niet vrij door je lichaam kan stromen. Dan raak je uiteindelijk de verbinding met jezelf kwijt. Je drijft héél ver af van je eigen persoonlijkheid met al je inzichten, verlangens, emoties en gevoelens die daarmee samenhangen. Maar jouw ware zelf, wat sommige de ziel of diepere zelf noemen, wéét wie je bent en wat goed voor is.

Op een gegeven moment gaat je lichaam de spreker worden van jouw ware zelf. Beginnend met kleine signalen, zoals moe of futloos, somber en lamgeslagen zijn, zal het jou proberen te vertellen dat het beter bij je past om op een andere manier te reageren op situaties en personen. Als je die signalen niet herkent, zullen ze steeds sterker worden, uiteindelijk misschien zelfs (letterlijk) zichtbaar worden in de vorm van bijvoorbeeld huiduitslag, vastzittende spieren, hoofdpijn of migraine. Op de langere termijn misschien wel in ernstigere vormen dan dat.

Wat doet healing?

Bij het geven van een healing wordt gebruik gemaakt van energie. Energie is in verschillende frequenties (trillingen) overal om je heen aanwezig. De energie die ik tijdens een healing mag gebruiken heeft een andere frequentie dan jouw energie. 

De trilling van deze energie vermindert de knopen of lost ze soms zelfs op. Ze worden als het ware losser gemaakt of uit elkaar geschudt door de trilling. Hierdoor kan jouw levensenergie weer ongehinderd en actief door je lichaam stromen.
Het activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam, je krijgt meer inzicht in jezelf en je beweegredenen om iets te doen of  juist te laten. Je voelt beter wat goed of slecht voor je is, waardoor je andere keuzes kan gaan maken. Je wordt fitter, daadkrachtiger en levenslustiger. Fysieke en emotionele pijnen kunnen verminderen of soms helemaal verdwijnen.Herstel van het energiesysteem

Als de energieknopen opgelost worden en de energetische afvalstoffen waaruit ze bestaan je lichaam verlaten, herstelt je energiesysteem zich en komt weer in balans. Je energie stroom weer ongehinderd door je lichaam en je kunt weer het optimale uit jezelf en je leven halen. 

Maar de knopen die door de jaren heen in jouw energiesysteem zijn ontstaan zijn in de meeste gevallen heel hardnekkig, ze zitten erg strak in elkaar.  Om deze knopen goed los te maken en te voorkomen dat ze snel weer in elkaar gaan kleven, zijn een paar healings kort achter elkaar nodig.

Het oppeppen van het energiesysteem

Het dagelijkse leven met al haar ups en downs is iets waar je altijd mee geconfronteerd wordt, je kunt het niet ontlopen. Je kunt niet voorkomen dat het energiesysteem na verloop van tijd weer langzaam maar zeker uit balans raakt. Je kunt wél voorkomen dat er niet weer hardnekkige knopen ontstaan. Door je energiesysteem regelmatig een paar keer achter elkaar een oppeper te geven hou je de invloed van het dagelijkse leven onder controle en zul je er weinig last van ondervinden. 

Healing heeft ook positieve invloed op

De focus weer op jezelf leggen.

Veranderingen in je leven aanbrengen.

Stress, overspannenheid of burn-out.

Depressie.

(Aanhoudende) moeheid.

Vastzittende emoties
(b.v. niet kunnen huilen, boosheid niet kunnen loslaten).

(Onverwerkte) trauma’s.

Een lusteloos gevoel.

Overgevoeligheid.

Direct contact opnemen? Klik hier!