Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wie ben ik?

Ik ben Inge Steenman, 56 jaar oud en moeder van een zoon en 2 bonusdochters. Samen met mijn zoon en partner woon ik Amstelveen. Ons gezin bestaat ook nog uit 3 schoonkinderen en 2 prachtige kleindochters. Ik heb 11 jaar als (directie)secretaresse en bijna 12 jaar in de thuiszorg gewerkt.

Begin 2013 ben ik begonnen met Hondenuitlaatservice en vakantie-opvang Dog’s inn and out. Ik werk dus al een aantal jaren met honden en vind het nog steeds heerlijk. De honden hebben mij ontzettend veel geleerd, niet alleen over honden, ook over mijzelf. Dat was soms heel confronterend, maar iets waar ik erg dankbaar voor ben.

Met de honden loop ik op verschillende locaties, maar ze brengen me steeds op dezelfde plek, namelijk het hier en nu. Het buiten lopen, vooral in een bos, is voor mij een vorm van meditatie geworden. Het lopen en het omgaan met honden haalt me uit mijn hoofd en brengt me naar mijn gevoel. Dus van denken naar voelen. Voelend in het hier en nu begonnen er bij mij van binnen dingen te veranderen. Daardoor begon ik me af te vragen hoe het kwam dat ik mij in een bos zo ontzettend goed en levenslustig voelde, terwijl ik dat op andere plekken veel minder ervaarde.  

Er kwamen mensen en ervaringen op mijn pad die mij leerden over het bestaan en de werking van energie en over healing. Ik ging de invloed van energie en healing zelf ervaren. Hoe meer ik ervan ervaarde, hoe bijzonderder ik het vond. Ik ging me er verder in verdiepen, onder andere door praktijktraining en een opleiding voor healing. Daarna voelde ik heel sterk de behoefte anderen de positieve invloeden van healing te laten ervaren en begon ik de mensen in mijn omgeving healings te geven. 

 

Toen ik begon met het geven van healing, had ik soms mensen op mijn behandeltafel die heel gespannen waren. Ik wilde ze dan graag al laten ontspannen voordat ik aan de healing begon. Toen merkte ik dat aanraking mensen heel snel vanuit denken naar voelen brengt. Dit bracht me in contact met massage. Na een korte basistraining, kwam ik erachter dat ik het heel fijn vind om te masseren. Het is in mijn ogen een hele prettige manier om iemand te laten ontspannen, dus zette ik af en toe massage in om iemand tot rust te brengen. 

Massage heeft een positieve invloed op het lichaam en kan genezing bevorderen. De hormonen die door een massage aangemaakt worden, beïnvloeden ook op een positieve manier iemand gemoedstoestand. Massage is dus goed voor lichaam een geest. 

Zo'n krachtig instrument wilde ik vaker inzetten dan alleen even voorafgaand aan een healing en ik besloot een massage-opleiding te volgen. Nu ben ik gediplomeerd Wellnessmasseur

Van het één kwam het ander en op een goede dag zag In and out healing en massage het levenslicht. Ik een praktijkruimte aan huis, waarin ik je binnenkort hoop te mogen begroeten.

Ik vind het leuk je te laten weten dat ik:

23 jaar lang voor Christien, een geweldige merrie, gezorgd heb;

gek ben op honden;

de beste ideeën krijg als ik in het bos loop;

me in een bos heel erg lekker voel;

ik soms heel druk bezig kan zijn met mijn hoofd in plaats van met mijn hart;

dat ik heel goed ben in het plannen, organiseren en regelen van dingen;

dat ik eerlijk ben en niet tegen onrechtvaardigheid kan;

dat ik een positieve instelling heb;

dat ik gek ben op spelletjesavonden.