Klassieke massage
Dit is een wat stevigere massage van de spieren, maar ook ontspannend voor lichaam en geest. Bij een klassieke massage wordt gebruik gemaakt van petrissages (knedingen), fricties (geven van constante druk) en tapotements (kloppingen). Om de spieren goed te kunnen kneden wordt tijdens de massage geen olie gebruikt.

Deze massage heeft een activerende werking op de spieren en kan voorafgaand aan het leveren van een (zware) lichamelijke en/of sportieve inspanning gegeven worden. De massage kan ook ingezet worden na die inspanning, om de spieren soepel te maken en eventuele spierpijn te verlichten.

De behandeling

Tijdens de massage lig je op een zeer comfortabele en eventueel verwarmde behandeltafel, in een sfeervolle ruimte, toegedekt onder één of twee handdoeken. Alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt is ontbloot.

Je kunt kiezen uit massages van een half uur, 45 minuten, een uur, of anderhalf uur.

In principe worden tijdens de massage van een half uur rug en schouders gemasseerd. Tijdens de massage 45 minuten worden acherkant benen, rug en schouders gemasseerd. Tijdens de massage van een uur worden voor- en achterkant benen, rug, schouders en armen gemasseerd. Tijdens de massage van anderhalf uur worden achter- en voorkant benen, billen, rug, schouders, armen en gezicht gemasseerd. Indien je hiervan wilt afwijken is dat natuurlijk mogelijk.

Na de behandeling

Door de petrissages, fricties en tapotements komen er veel gifstoffen vrij, welke via het bloed afgevoerd worden. Hierdoor is het van belang de eerste 24 uur na de massage veel water te drinken.