Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Mijn persoonlijke ervaring met healing

Het woord healing roept bij iedereen een andere reactie op. De één vindt het een heel verrijkende ervaring, de ander zweverig gedoe en weer een ander heeft er misschien nog nooit van gehoord. De één gelooft erin, de ander niet en weer een ander weet het eigenlijk niet. Maar wat iemand er ook van vindt of gelooft, het is iets wat werkt.

Ik kan er een heleboel “wetenschappelijke” dingen over vertellen, maar dat is niet wat ik op deze pagina wil doen. Wat ik wél wil doen, is zeggen dat het om energie gaat en vertellen wat mijn ervaring met die energie is, in de hoop dat u nieuwsgierig wordt. Nieuwsgierig genoeg om het een keer te willen ervaren om uw eigen mening erover te kunnen vormen.

Want als u dat doet en u voelt het effect ervan, dan is mijn opzet geslaagd. Want ik wil heel graag dat meer mensen het positieve effect van een healing ervaren. Waarom? Omdat ik weet dat het iedereen kan helpen zich beter in zijn of haar vel te voelen zitten, zowel lichamelijk als geestelijk. En ik weet dat het mensen kan helpen geestelijk, emotioneel en spiritueel te groeien, om zo de beste versie van zichzelf te worden.

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik me bezig gehouden met wat mijn omgeving wel of niet zou vinden van wat ik deed. Ik voelde mij verantwoordelijk voor het plezier, gemak, geluk, comfort, tevredenheid en noem maar op van anderen. Veel van wat ik deed was gericht op het tevreden stellen en pleasen van anderen, zonder te weten of die anderen wilden dat ik dat deed. Het was mijn aanname dat zij dat wilden of dat zij dat van mij zouden verwachten en daar handelde ik naar.

Maar deze vermeende verantwoordelijkheid maakte dat ik deed wat ik eigenlijk helemaal niet wilde en dat ik deed wat niet goed voor mij was. Hiervan was ik mij echter absoluut niet bewust. Ik werd mij er pas van bewust toen ik in aanraking kwam met healing en het effect voelde van de werking van de energie. Ik begon af en toe onrust in mij te voelen, zowel fysiek als mentaal. Deze onrust was soms een warmte-sensatie in mijn lichaam, soms een gevoel alsof er mieren onder mijn huid kropen. En soms was het een gevoel van ergernis of een irritatie die ik niet kon plaatsen.

En langzaam begon ik een patroon te zien in het ontstaan van deze onrust. Ik begon me te realiseren dat deze onrust te maken had met iets wat ik deed. En ik begon te snappen dat ik dan iets deed wat ik eigenlijk niet wilde, of wat niet goed voor me was. En langzaam begon het patroon te ontstaan dat ik eerst ging nadenken over wat ik wilde doen voordat ik het deed. En ik begon me te realiseren dat ik mocht doen wat ík wilde en laten wat ik niet wilde. En ik begon dingen te doen voor een ander omdat ik dat wilde, niet omdat ik mij ertoe verplicht voelde en dat bezorgde de ander én mij een goed gevoel. Ik leerde langzaam dat ik de problemen van een ander niet hoefde op te lossen. Ik leerde dat ik ze bij die ander mocht laten en dat een luisterend oor soms genoeg was. En dat bracht rust, zó ontzettend veel rust!! En ik ging groeien. Geestelijk, emotioneel en spiritueel. En ik ben nog lang niet uitgegroeid, maar ik ben een heel eind op weg om de beste versie van mezelf te worden.

En deze groei heeft ervoor gezorgd dat In and out healing en massage ontstond. Ik hoop dat ik u op weg mag helpen dezelfde groei te bewerkstelligen en lichamelijk en geestelijk beter in uw vel te komen zitten. Dat wil ik graag omdat het ons beiden een goed gevoel zal geven. En dat meen en geloof ik vanuit het diepste van mijn hart en ziel.