Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wat is healing?

Healing is een oosterse alternatieve geneeswijze. De oosterse geneeswijze gaat op zoek naar de oorsprong van een ziekte of stoornis. Het beperkt zich niet alleen tot de symptomen, zoals helaas te vaak gebeurt bij de westerse geneeskunde. Maar healing kan wel heel goed hand in hand gaan met onze reguliere westerse geneeskunde. Het is gebleken dat het genezingsproces door middel van healing kan worden versneld.

Het is mijn overtuiging dat veel ziektes en stoornissen in onze gezondheid ontstaan door verstoppingen en/of blokkades in onze chakra’s (energiecentra’s) en nadi’s (energiebanen). Deze ontstaan onder andere door negatieve en beperkende gedachten, negatieve relaties met situaties en personen, opgedane ervaringen en het gevoel verantwoordelijk te zijn voor anderen.

Deze verstoppingen en/of blokkades verbruiken veel van onze energie en maken dat we het contact met onze kern, onze ziel verliezen. Ze maken dat onze levensenergie niet vrij door ons lichaam kan stromen en dat onze verbinding tussen hemel en aarde niet stabiel is. We voelen niet meer wie we werkelijk zijn en drijven héél ver af van onze eigen persoonlijkheid met alle inzichten, verlangens, emoties, gevoelens, etcetera die daarmee samenhangen.

Energie is overal aanwezig. Het zit in ieder mens, in dieren, bomen, noem maar op. Het is overal om ons heen aanwezig. Hoe je het ook noemt, universele energie, energetische energie, levensenergie, prana of chi, het is in de basis allemaal dezelfde energie. Healing werkt met deze energie. Het vermindert of bevrijd ons van de verstoppingen en/of blokkades, herstelt de balans in lichaam en geest en activeert het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Hierdoor wordt het helder in onszelf en komen we meer in onze kracht te staan en zijn we (weer) in staat onze plek in de wereld in te nemen. Healing verbindt ons opnieuw met de perfectie van onze oorspronkelijke natuur. Fysieke en emotionele pijnen kunnen verminderen of soms helemaal verdwijnen.

Waarom healing

Een healing kan ondersteuning bieden in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als u veel onrust in uw hoofd of lichaam ervaart, of als u gewoon even niet lekker in uw vel zit. Maar het kan ook helpen bij:

angst om veranderingen in je leven aan te brengen (zoals niet van baan durven te veranderen of het beëindigen van een relatie die niet goed voor je is);

stress, overspannenheid of burn-out;

depressie;

(aanhoudende) moeheid;

heftige emoties;

(onverwerkte) trauma’s;

een leeg gevoel, alsof je geen contact (meer) hebt met je innerlijke wezen;

overgevoeligheid.